Wat kost een advocaat bij letselschade?

Wat kost het als een advocaat je zaak gaat behandelen?

Als de aansprakelijkheid is erkend kost de behandeling van jouw letselschadezaak je meestal niets. De aansprakelijke verzekeringsmaatschappij moet namelijk jouw advocaatkosten vergoeden. Je hebt recht op een deskundige belangenbehartiger, dus kies voor een gespecialiseerde letselschade advocaat. Dan heb je het beste van het beste.

Wanneer soms toch kosten?

Als de aansprakelijkheid (nog) niet is erkend kan het soms zijn dat wij je wel enige kosten in rekening moeten brengen. Daar zijn wij eerlijk in. Vooraf bespreken wij dat altijd met je. Je krijgt nooit zomaar een rekening van ons. Meestal kost ook dan een advocaat je niets. Een advocaat kan namelijk ook bij de Raad voor Rechtsbijstand een aanvraag doen om de advocaatkosten te vergoeden. Dat noemen wij een toevoeging. In dat geval hoef je alleen een beperkte eigen bijdrage te betalen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van je inkomen.

Als je geen toevoeging kunt krijgen, dan kunnen wij bijvoorbeeld een no-cure-no-pay afspraak maken of een afspraak maken over ons uurtarief. Wij kunnen ook een vast bedrag voor de kosten met je afspreken. Er is voor jou altijd een oplossing te vinden.

Eerste advies altijd gratis

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Wij adviseren je graag, en gratis. Zo helpen we je op weg en staan je uiteraard graag bij in jouw zaak.