Mona de Vries-Meijer
Mona de Vries-Meijer is sinds 2007 advocaat. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van letselschade- en overlijdensschade zaken, met focus op ondernemers met letsel. Daarnaast staat zij veel slachtoffers bij met tandheelkundig letsel.
Letselschaderecht
Mona staat slachtoffers bij van verkeersongevallen, van arbeidsongevallen en van medische fouten. “In dit rechtsgebied komen mijn ervaring als ziekenhuisjurist en mijn studie tandheelkunde regelmatig van pas.
Ondernemers met letselschade zijn een van mijn specialiteiten. De consequenties voor een ondernemer die zijn werk niet meer kan doen, zijn immers direct groot. Bovendien is de berekening van de schade voor een ondernemer complex. Mijn ondernemingsrechtelijke en bedrijfseconomische kennis zijn hierbij van nut.
Bij tandheelkundig letsel kan ik mij gemakkelijk de zaak eigen maken vanwege mijn inhoudelijke kennis van de tandheelkunde. Ik help zowel cliënten bij schadevergoedingsvorderingen als bij tuchtrechtelijke procedures.”
Slachtoffers bijstaan
“De ingrijpende gevolgen die letselschadeslachtoffers ervaren, zowel in het werk als thuis, vormen mijn drive om hen naar beste kunnen bij te staan. Letselschadezaken zijn vaak langdurige trajecten waarin het slachtoffer zich kan richten op herstel en waarin ik de schadevergoeding regel. Onderhandelen met schadeverzekeraars ligt mij goed en is nodig om mijn cliënten te laten krijgen waar ze recht op hebben. Ik heb ervoor gekozen om alleen slachtoffers bij te staan, nooit verzekeraars. Dat ligt mij het beste.”
Opleidingen, specialisaties en lidmaatschappen
Mona is in 2007 is zij beëdigd als advocaat. Mona studeerde Tandheelkunde (1992) en Nederlands recht (1993) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Aanvullende opleidingen: Grotius specialisatie opleiding Personenschade (2013)
Mona is lid van de specialisatieverenigingen LSA en ASP.
Mona heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
- letselschaderecht
- insolventierecht
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.