Waarom een advocaat bij letselschade?

Verschil tussen advocaat en letselschade bureau of -specialist

Als je op internet zoekt word je overspoeld met letselschadespecialisten, de een nog beter dan de ander en allemaal “gratis”. Bij wie moet je dan zijn? Wat is het verschil tussen een specialist en een letselschade advocaat? Veel slachtoffers denken dat zij worden geholpen door een advocaat, ook als hun belangenbehartiger geen advocaat is. Voor veel mensen is dat onduidelijk. Wij leggen je het verschil uit.

Opleiding tot letselschade advocaat

Een advocaat heeft rechten gestudeerd aan de universiteit. Daarna heeft hij een opleiding gedaan van 3 jaar om advocaat te worden. Als je 5 jaar advocaat bent, en je hebt daarna nog een extra opleiding voor letselschadeadvocaat aan de universiteit hebt gedaan, mag je lid worden van de beroepsverenigingen LSA en ASP. Je moet je houden aan de strenge eisen van de Nederlandse Orde voor Advocaten en je jaarlijks bijscholen.  En als een letselschade slachtoffer niet tevreden is over zijn/haar advocaat kan je een klacht indienen bij een tuchtrechter. Een advocaat kan procederen bij de rechtbank. Daardoor staat ene advocaat veel sterker bij het onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij.

Geen vereisten letselschadespecialist, jurist of letselschadebureau

Iedereen mag zich letselschadespecialist of jurist noemen. Daar hoef je geen enkele opleiding voor te hebben gedaan. Je hoeft je ook niet aan te sluiten bij een beroepsvereniging en als het mis gaat, kan je nergens terecht om te klagen. Er zijn wel letselschadebureaus waar goede specialisten werken, maar het is soms erg moeilijk om er achter te komen welke kwaliteit zij kunnen bieden. Een letselschadespecialist kan nooit procederen bij een rechtbank. Als de verzekeringsmaatschappij de schade niet wil vergoeden, sta je dan met de rug tegen de muur of dan moet de specialist alsnog een advocaat inschakelen.

Letselschadespecialisten adverteren vaak dat zij de slachtoffers gratis kunnen helpen en dat advocaten erg duur zijn. Dat is niet juist. Of je door een specialist wordt geholpen of door een advocaat maakt dat voor de kosten niets uit. In beide gevallen moet de verzekeringsmaatschappij de kosten vergoeden.

Waarom zou je dan kiezen voor minder als je voor hetzelfde geld (dus ook gratis) een gespecialiseerde advocaat kunt krijgen?

Een letselschadeadvocaat van Tanger Boddaert is dé letselschadespecialist!

Al onze letselschade advocaten zijn aangesloten  de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) en de Stichting Werkgroep Artsen Advocaten (WAA). Ook mogen wij het specialisatiekeurmerk van de Nederlandse Orde van Advocaten voeren.

 

Hoogst opgeleide specialisten

Dit betekent dat wij de hoogst opgeleide letselschade specialisten zijn. Kennis en ervaring is natuurlijk erg belangrijk, maar er is meer voor nodig om jou goed te kunnen helpen. Het is heel erg belangrijk dat jij ons kunt vertrouwen, dat wij aardig zijn en makkelijk bereikbaar, dat wij jouw situatie begrijpen en dat wij dat wij snel en zorgvuldig werken. Een letselschadezaak duurt vaak erg lang en dan is het heel erg vervelend als het telkens weken duurt voordat je iets van je eigen advocaat hoort.

Wij komen bij je thuis als je dat prettig vindt. Wij maken duidelijke afspraken met en wij houden je op de hoogte van alles. Iedere brief of e-mail die wij in jouw zaak sturen of ontvangen sturen wij aan je door. Jij weet dus precies wat er gebeurt en hoe jouw zaak er voor staat.

Samenwerking met deskundigen

In bijna iedere letselschadezaak moeten wij medische informatie opvragen om te kunnen bewijzen wat er met u aan de hand is. Soms is een onderzoek nodig door een onafhankelijke dokter. Boddaert Advocaten werkt nauw samen met een vaste medisch adviseur die ons, maar ook jou,  advies geeft over jouw letsel en de behandeling.

Wij kunnen ook helpen als je door het ongeval niet meer kunt werken. Wij kunnen een deskundige inschakelen om je weer te helpen bij de re-integratie of het zoeken naar een passende baan.

Wij kunnen je helpen als je door uw letsel aanpassingen nodig heeft in huis, op het werk of bij je hobby. Ook daarvoor werken wij samen met deskundigen

Natuurlijk berekenen wij jouw schade en stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de verzekeringsmaatschappij jouw schade vergoedt.

En dat allemaal zonder dat het jou iets kost als de aansprakelijkheid is erkend.